Bayi Dimakan Biawak

Filed under: by:
Share

Salam semua..

Wah...sudah 5 hari saya tak update cerita dalam blog kali ni. Huhu..tah kenapa sejak dua menjak nie rasa tak semangat jer. Hati teringin sangat nak update blog, tapi ianya tak sekuat mana, hanya sekadar menjenguk sahaja. Walau apa pun, hari ini, saya kuatkan juga semangat untuk menambah cerita terbaru buat pembaca setia Blog Jom Bersama Saya..


Saya agak terkejut sebenarnya apabila terbaca sebuah berita bertajuk "Bayi hancur dimakan biawak". Ya Allah...kesiannya. Apalah dosa si bayi tu yer. Kejam betul ibu yang membuang anaknya macam tu ajer. Habis anaknya diratah biawak, yang tinggal hanya tangan sebelah kanan dan kepalanya sahaja. Ish...cukup ngeri. Kalau anda semua ingin melihat gambar tersebut, boleh tengok kat bawah nie..

Dua anggota polis berpakaian preman memeriksa mayat seorang bayi yang ditemui di Kampung Peramu, Kuantan semalam.

INILAH sahaja bahagian mayat bayi malang yang dibuang dan dimakan biawak di Kampung Peramu, Kuantan semalam.


Harap pihak berkuasa dapat mengesan siapakah identiti ibu tersebut yer...



Sumber : KOSMO


22 comments:

On August 6, 2009 at 12:56 AM , din3187 said...

bace gak td....sadis gile..

 
On August 6, 2009 at 1:05 AM , din3187 said...

itulah..sedihkan? sampai hati dia orang buat macam tu..huhu

 
On August 6, 2009 at 1:22 AM , din3187 said...

Hiksss... siapalah manusia yang tergamak buat macam tu?
Ada manusia dah semakin hilang sifat kemanusiaannya.

 
On August 6, 2009 at 1:58 AM , din3187 said...

sedih kan?
arap2 mak dak kecik tu kena tgkap..
sian sggh..

 
On August 6, 2009 at 10:50 AM , din3187 said...

sian nya baby tuh. manusia cam tuh, elok baling dgn lembing je. x layak jd manusia. binatang pon syg anak

 
On August 6, 2009 at 11:18 AM , din3187 said...

salam.. ade.. dalam my blog list.. kena expand lagi.. nnt nmpk link kamu kat situ.. ehehe

 
On August 6, 2009 at 11:28 AM , din3187 said...

semoga ibu bapa bayi ini menerima balasan yang seadil2nya..
amin...

 
On August 6, 2009 at 11:30 AM , din3187 said...

memang kejam orang yg buang bayi ni... xde perasaan

 
On August 6, 2009 at 11:34 AM , din3187 said...

Rasulullah s.a.w pernah ditanya seorang sahabat, : ya Rasulullah, apakah tanda-tandanya kiamat? jawab Rasulullah, : antara tandanya adalah apabila amanah dipersiakan. Nauzubillah... Anak adalah permata terindah, harta yang sangat bernilai, dan amanah Allah buat hambaNya yang beriman. bertaubatlah kepada yang berkenaan, La taqrabuzzina : surah al isra' telah Allah nyatakan, bukan jangan berzina yer, tetapi jangan DEKATI zina, maksudnya berapa besarnya dosa zina itu sehingga mendekatinya juga Allah melarang keras, byk2 baca al furqan,sekarang sya'ban, tak lama lagi ramadhan, atau mungkin tak sempat, mulakan perubahan itu bermula sekarang!... wallahua'lam, wasalam

 
On August 6, 2009 at 11:39 AM , din3187 said...

Din Bila koleksi video tu nak dilancarkan..
Tak Sabaq nak download nie

 
On August 6, 2009 at 11:50 AM , din3187 said...

To imzar...dah ada dah...tengok kat sebelah kanan..ada ruangan Download Movie

 
On August 6, 2009 at 11:52 AM , din3187 said...

ape nak jadi ntah manusia skang ni..
pandai buat tp xpandai jaga..
what the fork

 
On August 6, 2009 at 1:37 PM , din3187 said...

isk2....trknye insn yg sggp tgglkan ank dia cm2...
sedihnye ika tgk..
mmg xptt sgt klu jmpe mak ayh dia ptt rejam smpi mati je...

 
On August 6, 2009 at 1:50 PM , din3187 said...

eei..kesiannya dik...ya Allah, kejamnya wanita yang melahirkan bayi tu..tergamak selepas penat lelah menanggung sengsara selama 9 bulan, tergamak plak nak membuangnya begitu saja sampai dimakan oleh biawak..kejam sungguh...hmmm i am truly speechless..

 
On August 6, 2009 at 5:58 PM , din3187 said...

Ya Allah..sapelah insan kejam itu.. bayi tak berdosa mnjadi mgsa..

 
On August 6, 2009 at 6:14 PM , din3187 said...

manusia kalau sudah hilang sifat kadang-kadang mengalahkan haiwan. haiwan pun sanggup mengadaikan nyawa mempertahankan anak. kenapalah pulak ada manusia yang sekejam itu hidup didunia ini.

 
On August 6, 2009 at 6:34 PM , din3187 said...

sedih..pilu...sebak..semuanya ada kan? macam mana lah kalau budak tu sedara mara kita sendiri? anda sanggup ke tengok macam tu..?

 
On August 6, 2009 at 8:45 PM , din3187 said...

salam..

memang sangat menyedihkan berita seperti ini..angkara siapalah agaknya yang tega membuang bayi sendiri itu? lebih malang apabila dibaham biawak pulak..sangat sadis..

 
On August 6, 2009 at 11:34 PM , din3187 said...

ish2.. keciannya kat baby tu.. sape lah yang snggup uat camni.. kalo tak nak jage pi lah letak kat umah anak2 yatim.. hmm.. sedey.. benci dengan org yg tak senonoh camni..

 
On August 7, 2009 at 3:36 AM , din3187 said...

Astaghfirullah..kesian Bayi tu..

 
On August 7, 2009 at 10:56 AM , din3187 said...

Ini semua saol maksiat yg berleluasa, berdua2an tnpa mahram. Siapa salah. Mcm mana boleh jadi. Kenapa anak2 sekarang jadi begini. Tahukah anda semuanya berpunya dari makanan yg kita makan bnyk yg haram dan Banyak sgt aktiviti sosial melampaui batas, pesta, konsert. SEDIH..Islam pada kulit. Isinya lebur.

 
On August 8, 2009 at 12:32 AM , din3187 said...

pergh dasatt..

 

Comments